Therapeuten

Marloes Bastiaansen

Osteopathie Bastiaansen is de praktijk van Marloes Bastiaansen.
Marloes Bastiaansen is gekwalificeerd algemeen osteopate DO-MRO en daarnaast gediplomeerd kinderosteopate in Zeeland op de locaties Kapelle, Kruiningen en Wemeldinge.

Opleidingen:

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie ben ik in contact gekomen met osteopathie en was ik meteen enthousiast. Nadat ik het diploma Fysiotherapie in ontvangst heb mogen nemen (Bsc. Hon. Physical therapy, Cum Laude), ben ik in 2006  gestart met de 5-jarige opleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy in België. Hier heb ik in 2011 mijn diploma heb behaald.

Waarom osteopathie?

Ik ben verder gaan leren voor osteopaat, omdat ik op zoek was naar het hoe en waarom klachten ontstaan en hoe je samen zo goed mogelijk de klachten maar ook gezondheid en dus het herstellend vermogen kunt verbeteren. Persoonlijke behandeling is zeer belangrijk, want ieder mens is anders. Dit maakt het werk ook zo leuk en afwisselend.

Na de opleiding osteopathie:

Ik volg graag diverse postgraduate cursussen volgen om mijn kennis en vaardigheden te blijven uitbreiden. Na een paar jaar werkervaring wilde ik mij meer verdiepen op het gebied van kinderen en zwangerschap. In 2015 heb ik het diploma van de 2-jarige opleiding “Osteopathie bij zwangerschap en kinderen” in ontvangst mogen nemen.

Andere postgraduate cursussen in de osteopathie:
2012-2013: volledige opleiding geïntegreerde technieken van Frank de Bakker
2014-2015: 2-jarige opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen bij Panta Rhei.
2016: Viscerale Osteopathie bij Panta Rhei
2017: Neuro-Endocrino-Immunologie door R. Zweedijk
2018: Osteopathie, kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen door Philip van Caille
2019: Tongue Tie (problemen met te korte tongriempjes bij baby’s) door Didde Thorsted ”
2019: Silver Bullets door Philip van Caille
2021: Plagiocephaly, Torticollis and Cranio-Facial asymmetries met Rosalyne Lalauze-Pol DO
2022: Learning, Looking and Seeing: “How Osteopathy and Optometry Collaborate to Improve Children’s Vision and School Performance”.
2023: Re-Harmonize the forces of growth met Alain Croibier

Sofie Depraetere:
Sinds maart 2021 is Sofie Depraetere mij komen versterken in de praktijk op dinsdag in Kapelle en sinds kort ook regelmatig op donderdag in Wemeldinge!
Sofie studeerde in 2013 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Gent. Vervolgens studeerde ze verder aan het Flanders International College of Osteopathy (Antwerpen) waar zij in 2020 afstudeerde als D.O. in osteopathie. Sofie volgt tevens de opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Registratie:

Marloes Bastiaansen en Sofie Depraetere zijn geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en tevens lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie). De osteopaten geregistreerd bij het NRO voeren de beschermde titel DO-MRO. Een College van Osteopaten, CvO, beschermt de kwaliteit van de osteopatische zorg in Nederland. Door deze organisatiestructuur is de kwaliteit van de osteopathische zorg gewaarborgd.