Werkwijze

Werkwijze Osteopaat

Als u voor het eerst, of met een nieuwe klacht, bij een osteopaat komt, volgt er allereerst een intakegesprek. Dat wordt gevolgd door een vervolgens een uitgebreid onderzoek. Na de intake en het onderzoek vind de behandeling plaats.

Intake osteopathie

Er wordt begonnen worden met een vraaggesprek, ook wel anamnese genoemd. Middels dit gesprek probeert de osteopaat een indruk te krijgen over de ontstaanswijze van de klachten. Om een goede en complete indruk te krijgen, is het van belang om een inzicht te krijgen in de ziektegeschiedenis, eventuele familiaire klachten en leefgewoonten.

Onderzoek osteopathie

De osteopaat onderzoekt manueel (met de handen) het lichaam op beweeglijkheid. Zo probeert zij de eventuele blokkades en/ of bewegingsbeperkingen die in relatie staan tot de klacht, in kaart te brengen. Hierna wordt er besproken wat de bevindingen zijn, ook wordt er uitleg gegeven omtrent de ontstaanswijze van de klachten en wordt als laatste het plan van aanpak besproken.

Behandeling osteopathie

Een osteopathische behandeling is altijd manueel en vaak op andere plaatsen dan waar de klacht zich bevindt. De afspraken vinden niet snel na elkaar plaats, omdat het lichaam tijd nodig heeft om te reageren op de behandeling.

Kleding tijdens behandeling

De behandeling vind plaats in uw ondergoed. Mannen hebben een onderbroek aan met eventueel een T-shirt of hemd. Als vrouwen het prettig vinden kunnen zij evt ook nog een joggingbroekje met hemdje aan doen tijdens de behandeling.